Francisco_Isadora_Väddö musteri.jpg

Hej!

I början av sommaren 2019 tog vi över musteriet efter Bobo och Agneta och för dig som kund kommer det mesta vara sig likt denna äppelsäsong. Samma plats och samma goda äppelmust! Under kommande säsong, alltså 2020, planerar vi att flytta verksamheten till vackra Grisslehamn och vår älskade jordplätt mitt på Byholma.

Tre snabba frågor till nya ägarna:

Vilka är ni?

Vi, Isadora & Francisco, är ett gift par i våra bästa år. Vi har under lång tid delat vår tid mellan Grisslehamn, Stockholm och Berlin och ser nu fram emot att rota oss lite mer permanent i vackra Roslagen. Till hösten väntar vi också tillökning!

Isadora är utbildad statsvetare och jobbar som projektledare på internationell fredsorganisation som stöttar kvinnor i krigs-och konfliktdrabbade områden. Francisco är utbildad industriell designer och är verksam som konstnär och skulptör. I år är sjunde gången Francisco blivit utvald att formge en av Ishotellets issuiter. Ta er gärna en titt!

Vad är det bästa med Väddö musteri?

Oj, så mycket som är så bra! Vi älskar att musteriet tar vara på Väddöbygdens äpplen och på sätt bidrar till ett minskat matsvinn. Sedan så älskar vi så klart must!

Hur vill ni utveckla musteriet?

Vi vill fortsätta att utveckla musteriet till att vara ett socialt och ekologiskt musteri som producerar must i världsklass! Det är viktigt för oss att ta vara på bygdens resurser och kunna ge tillbaka till denna vackra plats som gett oss så mycket.

Våra hjärtan slår helt enkelt för Väddöbygden, social och ekologisk hållbarhet och sist men inte minst must!